Total tillagningstid 1 timmetimme30 minuterminuter
Ingredienser
600ggröna tomater
3-4dlströsocker
1dlvatten
1stcitron
1mskriven ingefäratorkad
Instruktioner
Skiva de gröna tomaterna. Tvätta citronen noga och strimla den i tunna skivor med skal och allt.
Lägg tomater och citron i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka upp och koka i cirka 20-30 minuter.
Ta av tomaterna från värmen och tillsätt socker och ingefära. Rör om och koka upp igen. Låt koka livligt i 10-15 minuter, rör om ofta.
Gör marmeladprovet, lägg en sked marmelad på en riktigt kall tallrik. Dra ett finger igenom marmeladen, om den inte flyter ihop igen är den klar.
Häll upp den heta marmeladen på väl rengjorda burkar och ställ upp och ner att svalna. Den heta marmeladen kommer att döda alla eventuella bakterier som du missat när du rengjorde burkarna och det bildas ett fint vacuum när marmeladen och burken svalnar. Det ökar livslängden med många månader ifall du inte hade tänkt äta upp marmeladen på en gång.