Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingerljumma degspadet och rör ut jästen ordentligt. Häll i salt och socker.
Tillsätt mjölet lite i taget, gärna i matberedare så den kan knåda rejält. Spara lite av mjölet till utbakning.
Låt degen jäsa på dragfri plats, gärna under handduk i cirka 30 minuter.
Ta upp och knåda på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bollar, runddriv dem och platta till dem.
Lägg plattorna på bakplåt med papper, skär dekorativa snitt i ovansidan eller nagga med gaffel. Låt jäsa i cirka 30 minuter till, eller tills de fått en höjd du är nöjd med.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön innan du gräddar bröden mitt i ugnen i 225 grader i cirka 10-12 minuter beroende på hur stora du gjort bröden.