Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser till dressingen, utom den neutrala oljan, i en matberedare eller skål. Börja mixa till ens lät massa, och tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Skopa upp dressingen i en liten fin skål.
Sallad
Knaperstek bacon och låt det svalna.
Skölj salladen och riv ner den i en skål.
Plocka köttet av kycklingskrovet, använd fingrarna så känner du om du får tag i brosk eller andra otrevliga saker. Med fingrarna är det dessutom lättare att nå köttet som finns emellan ben och kring ryggraden. Lägg även kycklingköttet i skålen.
Skölj och dela tomaterna. Blanda ner i skålen.
Hyvla parmesan med osthyvel ner i skålen.
Blanda ner det kalla baconet i salladen.
Rosta bröd och dela i tärningar medan det fortfarande är varmt. Blanda ner i salladen.
Servera antingen med dressingen ringlad över eller i en skål bredvid.