Preparera saftmajan med vatten i bottendelen och placera bären i den översta behållaren. Bären behöver inte vara rensade så tillvida att det inte gör något om det finns kvar pinnar och blad. Däremot är det trevligt att ta bort insekter och sniglar.
När det samlas saft i mittenbehållaren, häll ut saft i en behållare och häll saften över bären i den övre behållaren. Upprepa detta 3-5 gånger.
När du inte får ut mer saft från bären, häll över saften till en kastrull. Låt saften koka upp. Dra sedan ner temperaturen så att den bara sjuder. Då häller du i strösocker under omrörning och låter blandningen sjuda 5-10 minuter.
Rör ner atamon enligt proportionerna som står på flaskan.
Häll den varma saften i väl rengjorda flaskor och förslut korken medan saften fortfarande är het. När saften svalnar kommer den kvarvarande luften i flaskan att dras samman och se till att korken försluts extra bra.