Total tillagningstid 8 timmartimmar30 minuterminuter
Ingredienser
400grabarber
1stvaniljstång
4dlströsocker
1mskcitronjuicefärskpressad
6stäggulor
6dlvispgrädde
Instruktioner
Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar.
Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna.
Lägg rabarber, vaniljstång, frön och hälften av sockret i en kastrull. Låt koka på medelhög värme till en fast kompott, ca 15 minuter. Rör om då och då.
Ta av kastrullen från värmen när rabarberkompotten tjocknat och lyft upp vaniljstången. Tillsätt citronjuicen. Låt svalna.
Klä insidan av en avlång form, ca 1 1⁄2 liter, med plastfolie.
Vispa äggulorna med resten av sockret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fast.
Vänd försiktigt ner kompotten i äggsmeten. Rör sedan ner grädden.
Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 8 timmar.