Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter
En lättlagad blandning av sött och salt, den perfekta förrätten.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Fusion
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
1
timme
timme
15
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
rödbetor
3
msk
rapsolja
1
msk
balsamvinäger
2
tsk
rosmarin
1
tsk
honung
75
g
fetaost
1
dl
valnötter
Instruktioner
Skala och klyfta rödbetorna. Sätt ugnen på 200°C.
Häll rapsoljan i en ugnsfast form och bred ut rödbetorna. Ringla över balsamvinägern och strö ut rosmarin över rödbetorna.
Rosta mitt i ugnen i 40-50 minuter beroende på hur stora klyftor du gjort.
Flytta över rödbetorna på ett serveringsfat.
Rosta eventiellt valnötterna innan di grovhackar dem. Strö över hackade valnötter, smulad ost och ringla honungen över.
Servera som förrätt eller tillbehör till middagen.