Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rödbetssallad
En rödbetssallad som både är matigare och smakrikare än de färdiggjorda varianterna.
Måltid:
Tillbehör
Servings:
10
portioner
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
rödbetor
färdigkokta
2
dl
matlagningsyoghurt
2
msk
honung, flytande
1
msk
ingefära, riven
färsk
150
g
getost
100
g
äpple
gärna en fast, syrlig sort
salt och svartpeppar
Instruktioner
Ta de kokta rödbetorna och skiva dem millimetertunt med en mandolin. Flytta skivorna till en skål.
Riv färsk ingefära tills du får en matsked.
Blanda matlagningsyoghurt, honung, ingefära, salt och svartpeppar med rödbetsskivorna.
Skala, kärna ur och finhacka äpplet, och vänd ner bitarna i rödbetsblandningen.
Smula sönder getosten och vänd ner i rödbetsblandningen.
Blanda allting ordentligt, och låt det gärna stå svalt en stund så att smakerna hinner blandas.