Sockret som kakan rullas i kan bytas mot kokos, om det blir för mycket socker på en gång.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 1rulltårta
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
3stägg
1,5dlsocker
2dlmjöl
1tskbakpulver
tskvaniljsocker
2mskvatten
Instruktioner
Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ner torrvarorna i äggvipset tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten i en långpanna på ett bakplåtspapper, ganska tunt. Fördela smeten jämt med en slickepott, så inte rulltårtan blir sned när du rullar den sedan.
Grädda i cirka 5 minuter mitt i ugnen, var med sista minuten för gräddningen går väldigt snabbt på slutet.
Strö ut socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan på sockret och låt svalna.
Bred ut sylt, marmelad, hackad färsk frukt eller någon annan fyllning så det täcker kakan. Använd pappret kakan ligger på för att rulla ihop skapelsen till en rulltårta.