En fräsch fiskgratäng med både ingefära och apelsin.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4port
Total tillagningstid 1 timmetimme
Ingredienser
Potatismos
2kgpotatis
25gsmör
1dlmjölk
Gratängen
2stspetspaprika
1stpurjolök
1tskingefära
3stapelsiner
2pktsejà 400g st
0,5dlmjölk
1stbuljongtärningfisk
2dlcrème fraiche
dill, salt och svartpeppar
Instruktioner
Skala och koka potatisen till moset. Medan potatisen kokar kan du hacka purjolöken, dela paprikan och dela fisken i lagom bitar.
Vispa ihop crème fraiche, lök, juice, ingefära, buljong, salt och mjölk i en kastrull och koka upp på medelhög värme. Lägg i paprikan och låt sjuda en liten stund. smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
Stampa moset och lägg det längs kanterna på en smord ugnsfast form. Lägg fiskbitarna i utrymmer i mitten och häll över såsen. Pudra över dill och gratinera i 15-20 minuter i ugnen.