Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Saffranskladdkaka
Kladdkaka är aldrig fel, någonsin!
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
10
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
10
minuter
minuter
Ingredienser
Kladdkaka
200
g
smör
5
dl
socker
1
tsk
vaniljpulver
4
st
ägg
3
dl
vetemjöl
1
dl
kakao
1
tsk
salt
Topping
3
st
ägg
1
pkt
saffran
100
g
smör
150
g
vit choklad
1
krm
vaniljpulver
2
dl
socker
2
dl
vetemjöl
Instruktioner
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen.
Topping
Blanda ihop socker, saffran och ägg i en annan bunke.
Smält den vita chokladen. Blanda i den och resten av ingredienserna i saffranstoppingen. Rör om ordentligt.
Montering
Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering.