Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Snabbsaltad västeråsgurka
Lägga in i saltlag eller ättikslag är ett gammalt beprövat sätt att bevara sommarens fröjder till vintern.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
1
kg gurka
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
Lag
1
l
vatten
0,5
dl
salt
2
msk
ättika
2
tsk
socker
10
st
västeråsgurkor
ca 10-12cm långa
10
st
Dillkronor
Instruktioner
Blanda först ihop lagen. Låt den stå så att socker och salt smälter. Rör om då och då.
Skölj av och borsta gurkorna. Pricka dem, dvs stick hål på dem med en sticka eller grov nål. Skölj eventuella blad och dill.
Varva gurkor, blad och dill i väl rengjorda burkar. Häll på lag så att det täcker gurkorna.
Sätt på lock och förvara svalt. Färdiga att äta efter cirka en vecka.