Sweet potatoe pie, sötpotatispaj, förknippas oftast med Thanksgiving.
Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Servings: 8port
Total tillagningstid 3 timmartimmar
Ingredienser
Pajskal
130gsmör
3dlvetemjöl
3msksocker
1stägg
2mskvatten
Fyllning
500gsötpotatisca 2st stora potatisar, skalade
1dlgräddeovispad
1dlsocker
1tskmuskot
1tskingefära
1tskkanel
1,5mskmaizena
3stägg
Instruktioner
Gör pajdegen först, den vill gärna vila i kylen en stund. Matberedare är bra här: i så fall är det bara att hälla i allt i matberedaren och köra tills det är en deg. Låt degen vila i åtminstone en halvtimma i kylen.
Undertiden kan du koka sötpotatisen mjuk och mixa den till en slät puré med stavmixer. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda i grädde, kryddor och ägg. Vispa till en slät smet.
Klä pajformen med degen, om du vill förgrädda den ska den förgräddas i 10 minuter. Eventuellt kan kanterna behöva kläs med folie så de inte blir brända.
Häll smeten i skalet och grädda i ungefär 50 minuter, eller tills pajen stelnat.
Serveras ljummen med grädde eller kall med marshmallows.