Snabbt, enkelt och flexibelt. Lite "man tager vad man haver".
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 4port
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
500gköttfärs
75gchampinjoner
400gkrossade tomater
2msktomatpuré
1dlvatten
1mskolivolja
1msksmör
1stgul lök
1ströd paprika
1mskrödvinsvinäger
1krmchilipeppar
0,5krmcayennepeppar
1tskpaprikapulver
1tskoregano
1tskbasilika
1mskfondkalv eller oxe
salt & svartpeppar
Spaghettiberäkna 100g per portion
Instruktioner
Skala och grovhacka löken. Rensa och dela champinjonerna. Hetta upp olja och smör på medelvärme i en gryta. Fräs lök och svamp i smörblandningen.
När löken börjat få färg tillsätter du färsen och låter den steka. Rör om regelbundet, så att färsen finfördelas. Tillsätt rödvinsvinäger när färsen är genomstekt.
Tillsätt krossade tomater och låt puttra några minuter medan du sköljer och delar paprikan. Beroende på vilka krossade tomater du använder kan du behöva tillsätta en liten skvätt vatten för att det inte ska bli för torrt, här får du använda tycke och smak men jag brukar tillsätta ungefär en deciliter.
Tillsätt paprikan, samtliga kryddor och fond. Smaka av med salt och peppar. Dra ner värmen till lägsta, för varmhållning enbart, och koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.