Sparris och parmesan är goda kompisar, smakmässigt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 5portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Pajskal
150gsmör
3dlvetemjöl
1msk vatten
Fyllning
130g ostparmesan, riven
9stägg
1krmsvartpepparnymalen
250gsparrisfärsk
100gsmör
1krmmuskotnötriven
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Hetta upp en stekpanna och smält smör eller motsvarande mängd olja. Ta bort det träiga på sparrisen, om det behövs och dela dem på längden. Stek sparrisen i fettet tillsammans med lite muskotnöt tills den är mjuk.
Vispa äggen. Riv osten. Lägg sparrisen i pajformen, lite kors och tvärs.
Strö över hälften av osten och häll över de vispade äggen. Strö över resten av osten och tryck lite med en gaffel så den sjunker ner lite i ytan.
Grädda i nedre halvan av ugnen i 225°C i cirka 20 minuter, eller tills pajen stannat (den dallrar inte sjösjukt när du petar på den) och fått fin färg.
Låt pajen svalna lite innan du serverar den så blir den godast.