Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stuvad vitkål
Krämigt god vitkålsstuvning som passar lika bra till lax som till stekt kycklig eller fläskkött.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Okänt
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
25
minuter
minuter
Ingredienser
700
g
vitkål
50
g
smör
3
msk
mjöl
5
dl
mjölk
1
msk
grönsaksfond
0,5
pkt
persilja
fryst, kan hoppas över
Instruktioner
Ansa och skär vitkålen i ca 2cm stora bitar.
Smält smöret i en gryta och lägg i kålen. Rör om så den blir glansig.
Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken direkt.
Krydda ev med bladkryddor, salt och peppar. Låt koka upp och sjud på svag värme tills kålen är mjuk. Vitkål ca 15 minuter, späd sommarkål cirka 5 min.