Helt makalöst god kycklingrätt, sött och salt i ljuv harmoni.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Japan
Servings: 2portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
2stkycklingbröst
25gingefärafärsk, finhackad
15gvitlökfärsk, finhackad
2dlmirin
3mskjapansk soja
2msksocker
450gwokgrönsakerfrysta
2mskrapsolja
1tskhonung
1krmcayennepeppar
Instruktioner
Först teriyakisåsen: Blanda mirin, socker och soja i en kastrull. Låt sjuda långsamt tills såsen ser ut att skumma lite. Ställ åt sidan.
Sedan kycklingen: Strimla kycklingen i fina strimlor. Detta går lättare att göra om kycklingen är halvfrusen. Woka kycklingstrimlorna i rapsoljan tillsammans med ingefäran och vitlöken. Woka tills all vätska är borta.
Häll ner kycklingstrimlorna i kastrullen med teriyakisås. Om du vill ha lite tjockare sås kan du röra ner lite maizena, det påverkar inte smaken men väl det estetiska.
Woka de frysta grönsakerna hastigt i rapsolja, honung och cayennepeppar.