Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tomatsoppa med fetaost och basilika
En enkel bas med oändliga möjligheter.
Måltid:
Soppa
Kök:
Okänt
Servings:
1
portion
Total tillagningstid
10
minuter
minuter
Ingredienser
400
g
krossade tomater
1
msk
rödvinsvinäger
kan uteslutas
0,5
msk
olivolja
1
tsk
vitlökspulver
2
tsk
asiatisk fond
red hot
4
blad
basilika
färsk
40
g
fetaost
0,5
dl
vatten
salt och peppar
Instruktioner
Håll upp de krossade tomaterna i en kastrull och sätt på medelvärme.
Tillsätt vinäger, olivolja, kryddor, fond och vatten när det börjar sjuda. Klipp ner basilikan i soppan.
Låt sjuda ett par minuter innan du drar soppan av värmen och mixar den slät med stavmixern.
Smaka av med salt och peppar. Servera med fetaosten och ett par basilikablad på toppen.