Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Toscakaka
Försvinnande god och saftig tack vare det knäckiga täcket. Om du inte tycker om honung går det lika bra med samma mängd ljus sirap istället.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
12
bitar
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
Kakan
150
g
smör
rumsvarmt
2
dl
strösocker
2
st
ägg
0,5
dl
gräddfil
3
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
Glasyren
75
g
smör
2
dl
mandel
hackad
0,5
dl
strösocker
0,5
dl
honung
1,5
msk
vetemjöl
1,5
msk
mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
Smält smöret till glasyren i en kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat.
Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
Låt kakan stå kvar i formen en stund innan du stjälper upp den och låt svalna på galler.