Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 6st
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
100gsmörsmält, avsvalnat
4dlmjöl
1tskbakpulver
1krmsalt
5dlmjölk
Instruktioner
Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
Tillsätt det svala smöret. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
Blanda kvarg och jordgubbssylt, smaka av så du får de proportioner du tycker om. Det går bra att ersätta sylten med färska bär om de är i säsong, men då kan kvargen behöva sötas med lite socker eftersom vissa sorter kan vara ganska syrliga.
Servera nygräddade våffelhjärtan med jordgubbskvarg.