Denna våfflan serveras lämpligen nygräddad eller ljummen. Blir den kall förlorar den fraset.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 6st
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
100gsmörsmält, avsvalnat
4dlmjöl
1tskbakpulver
1krmsalt
5dlmjölk
1stäpple
socker
kanel
Instruktioner
Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
Tillsätt det svala smöret. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
Skala äpplet och skär i ganska små bitar som du lägger i en skål. Häll över socker, en matsked eller två, det är inte så jättenoga. Häll över rikligt med kanel och skaka runt äpplena i skålen tills de är helt täckta av socker och kanel.
Servera nygräddade våffelhjärtan med kaneldoppade äpplen och naturell kvarg.