Varför ska man kasta bort vattenmelonens skal när man kan göra en god marmelad av det.
Måltid: Tillbehör
Kök: Irak
Servings: 5dl
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
500gvattenmelonskal
0,5citron
1lime
2kmkardemumma, mald
1mskhonung, flytande
1dlsyltsocker
Instruktioner
Skär bort det gröna ytterskalet men spara så mycket du kan av det vita innerskalet. Se även till att spara en del av det röda köttet, så att du får ungefär lika mycket kött som vitt innerskal. Försök att undvika att få med några melonkärnor.
Finhacka melonskalet, lägg bitarna i en kastrull och häll i vatten så att det precis täcker melonbitarna. Koka upp och låt sjuda i 30 minuter.
Riv skalet på hela limen och halva citronen och skrapa ner det i kastrullen tillsammans med kardemumma, honung, 2 teskedar pressad lime och 2 teskedar pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
Om det behövs, använd en stavmixer för att få bort alla melonbitar. Häll ner syltsocker och låt sjuda i 5 minuter under omrörning.