Kontrastrik, smakrik och fyllig tack vare kokosgrädden.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
300gvitkål
500gsötpotatisskalad
1burkkikärtor
1stgul lök
1mskgrönsaksfond
3klyftorvitlök
2msktomatpuré
250gkokosgrädde
2tskcurrypastaröd
1mskcurry
1stpaprikaröd
2mskolivolja
salt & svartpeppar
Instruktioner
Strimla vitkålen. Hacka löken och vitlöken. Skala och tärna sötpotatisen i ganska små tärningar. Strimla paprikan. Skölj kikärtorna.
Hetta upp oljan i en wok. Lägg i sötpotatisen och woka på hög värme den tills den börjar mjukna. Tillsätt curryn, lök, vitlök och paprika. Woka någon minut till. Vrid ner temperaturen.
Tillsätt grönsaksfond, currypasta, tomatpuré och kokosgrädde.
Lägg i vitkålen sist och woka någon minut, inte för länge så att den tappar tuggmotståndet.
Servera rykande het som den är eller med en klick matyoghurt.