Fega inte med kryddorna så har du en smaskig, vegetarisk rätt!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 3portioner
Total tillagningstid 20 minuterminuter
Ingredienser
250gSojabitarTzay soy bits
450gwokgrönsakerSpicy Zanjou
300gkelpnudlar
1mskrapsolja
3stvitlöksklyftor
1mskingefäramalen
1tsklökpulver
0,5mskkalvfond
Instruktioner
Hetta upp oljan och woka grönsakerna i den heta oljan. Tillsätt de djupfrysta sojabitarna.
Skölj nudlarna medan sojabitarna tinar i woken. Krydda woken med ingefära, vitlök och lök.
När sojabitarna tinat och är genomvarma är det dags att tillsätta nudlarna och vända dem ordentligt i såsen, är det för lite vätska kvar kan man tillsätta 1dl vatten.
Sänk värmen på slutet om det riskerar att börja brännas, men se till att allt blir genomvarmt och servera rykande hett.
Smaka av med alt och peppar om det behövs. Även chili, cayennepeppar och/eller paprikapulver är gott att krydda såsen med.