Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vegogryta
Flera olika texturer och smaker ger grytan ett trevligt lyft. Lite heta kryddor bidrar med sting.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
port
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
Sojabitar
Tzay Cute Soy Bits
50
g
kantareller
2
st
morötter
4
st
stjälkselleri
10
st
vårlökar
5
dl
matlagningsgrädde
imat
2
msk
olivolja
1
krm
svartpeppar
2
krm
cajunkrydda
1
msk
svampfond
salt och persilja
Instruktioner
Skala och skiva morötterna. Grovhacka sellerin och vårlöken. Fräs det hackade i oljan tillsammans med svampen.
Fräs sojabitarna tillsammans med svampfräset. Häll på matlagningsgrädden och krydda med cajunkrydda, färska örter som persilja och fond.
Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras till ris och lingonsylt.