En krämig och god efterrättspaj med tydlig vinbärssyra i smaken.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 6portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Pajskal
150gsmör
3dlmjöl
1stägg
Fyllning
3dlvita vinbär
2mskkokosflingor
2dlcrème fraiche
3msksocker
Instruktioner
Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut det i en form. Förgrädda i 225 grader värm ugn i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Blanda vinbär, socker, kokos och crème fraiche i en bunke.
Häll fyllningen i det svala skalet och grädda i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
Om du använder annan fraiche än vanlig kan det behövas längre tid i ugnen för att fyllningen ska stela ihop ordentligt, sänk då värmen till 175 grader.