Vitvinssås med ägg och räkor passar utmärkt till torskrygg eller hemgjorda fiskpinnar.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
50gsmör
200gräkor
2stäggkokt
2mskmjöl
2dlvitt vin
4mskfiskfondeller motsvarande mängd fiskbuljongtärning i vatten
3dlgrädde
salt och peppar
Instruktioner
Koka ägget och låt det kallna innan du grovhackar det. Rör ner mjölet i det smälta smöret, späd med vin, fond och grädde.
Låt den sjuda i tio minuter, en kvart, tills den börjar se lite tjock ut. Rör om då och då. Vänd ner räkorna och det hackade ägget. Räkorna ska bara bli varma, men inte koka för att undvika att de blir sega.
Smaka av med salt och peppar. Blanka av den med en klick smör före servering.