Wallenberginspirerade kalvfrikadeller i grönpepparsås
Milda i smaken med tydlig inspiration av wallenbergare, om de hade kommit från Italien.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Danmark, Italien
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Frikadeller
500gkalvfärs
1stgul lökriven
1stägg
2dlgrädde
2skivorvitt bröd
1mskepiche riche
Grönpepparsås
400gkrossade tomater
1stgul lök
1tskkalvfond
1,5dlvitt vin
2mskolivolja
2mskhonung
1mskgrönpepparmortlad
Instruktioner
Grönpepparsås
Riv en gul lök på ett rivjärn och stek i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär. Mortla grönpeppar.
Häll över tomaterna, mortlad grönpeppar, honung och fond. Låt sjuda på medeltemperatur under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av såsen med salt och peppar.
Frikadeller
Skala och riv en lök. Finfördela brödskivorna med stavmixer eller matberedare. Blanda ihop färs, ägg, en riven gul lök, ovispad grädde och din egen epiche riche.
Forma färsen till frikadeller och lägg ner dem i såsen. Låt den sjuda under lock i 5-7 minuter, därefter vänder du på dem igen och låter dem sjuda lika länge till. Under tiden hinner du koka pastan.