Spenatpannkaka

Pannkakor går utmärkt att piffa till så att de blir en egen lunchrätt i sig.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Portioner: 10 pannkakor
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 2,5 dl mjöl
  • 6 dl Havrebas Oatly imat
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 225 g spenat fryst

Instruktioner

  • Tina den frysta spenaten i mikrovågsugn och krama ur så mycket vätska du kan.
  • Vispa ägg, spenat och Oatly imat. Vispa ner mjölet och saltet. Man kan antingen välja att smöra laggen mellan stekningarna, eller smälta smöret och vispa ner det i smeten för att slippa smöra.
  • Hetta upp en lagg till medelvärme. Jag kör på 6 av 12 på min spis, då hinner värmen tränga igenom pannkakorna och ytan stelnar samtidigt som den får vacker färg på undersidan utan att bli bränd, innan det är dags att vända.
  • Smeten blir lite tjockare med Oatly imat än med vanlig mjölk och pannkakorna aningen tjockare och fluffigare, annars är det ingen större skillnad. Stek dem 2-3 minuter per sida innan det är dags att vända.
  • Det blir ungefär tio pannkakor på receptet så vida du inte gör dem mycket tunnare eller tjockare. Servera nystekta med lingonsylt.