Pannkakor går utmärkt att piffa till så att de blir en egen lunchrätt i sig.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 10pannkakor
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
2,5dlmjöl
6dlHavrebasOatly imat
3stägg
1krmsalt
50gsmör
225gspenatfryst
Instruktioner
Tina den frysta spenaten i mikrovågsugn och krama ur så mycket vätska du kan.
Vispa ägg, spenat och Oatly imat. Vispa ner mjölet och saltet. Man kan antingen välja att smöra laggen mellan stekningarna, eller smälta smöret och vispa ner det i smeten för att slippa smöra.
Hetta upp en lagg till medelvärme. Jag kör på 6 av 12 på min spis, då hinner värmen tränga igenom pannkakorna och ytan stelnar samtidigt som den får vacker färg på undersidan utan att bli bränd, innan det är dags att vända.
Smeten blir lite tjockare med Oatly imat än med vanlig mjölk och pannkakorna aningen tjockare och fluffigare, annars är det ingen större skillnad. Stek dem 2-3 minuter per sida innan det är dags att vända.
Det blir ungefär tio pannkakor på receptet så vida du inte gör dem mycket tunnare eller tjockare. Servera nystekta med lingonsylt.