Vaniljglass med ingefära

Krämig gräddglass, här dekorerad med lite citronmeliss.
Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Total tillagningstid 1 timme

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 5 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1 bit ingefära, riven ca 5 cm

Instruktioner

  • Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Riv ingefäran.
  • Vispa samman ägg och socker i en kastrull.
  • Koka upp äggblandningen med mjölk, grädde och honung. Lägg i vaniljstången och vaniljfrön.
  • När blandningen har kokat upp, dra av kastrullen från värmen och tillsätt den rivna ingefäran. Låt stå i cirka 30 minuter.
  • Sila smeten och häll den i en glassmaskin. Kör i cirka en timma. Om du inte har någon glassmaskin utan gör glassen direkt i frysen tar det cirka tre timmar, och glöm inte röra om då och då.
  • Ta ut glassen en liten stund före servering för att göra den mer lätthanterlig och ge den en mjukare konsistens. Servera gärna med en pâte à cigarette eller dekorerad med lite citronmeliss.