Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blodapelsincheesecake med pepparkaka
Blodapelsin, inte det första man tänker när man ser en rosaröd efterrätt.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
USA
Servings:
6
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
30
minuter
minuter
Ingredienser
Botten
50
g
smör
20
st
pepparkakor
Fyllning
6
st
gelatinblad
200
g
färskost
3
dl
gräddfil
2,5
dl
florsocker
3
dl
apelsinsaft
+ skalet från 1 apelsin
Instruktioner
Botten
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en bunke, använd en mortelstöt så går det snabbare.
Täck botten av en springform med löstagbar kant ca 20 cm i diameter (för 6 port) med bakplåtspapper.
Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och ställ kallt.
Fyllning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj apelsinerna. Riv skalet av den ena. Kläm ur saft tills du har 3 dl sammanlagt.
Blanda ost, gräddfil, socker skal och 1 dl apelsinsaft till en jämn smet.
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i de 2 dl apelsinsaft som är kvar.
Rör ner gelatinblandningen i smeten och häll den försiktigt över kakbottnen.
Ställ kallt i en timme så att den stelnar ordentligt före servering.