Blodapelsincheesecake med pepparkaka

Blodapelsin, inte det första man tänker när man ser en rosaröd efterrätt.
Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Portioner: 6 bitar
Total tillagningstid 1 timme 30 minuter

Ingredienser

Botten

  • 50 g smör
  • 20 st pepparkakor

Fyllning

  • 6 st gelatinblad
  • 200 g färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 dl apelsinsaft + skalet från 1 apelsin

Instruktioner

Botten

  • Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en bunke, använd en mortelstöt så går det snabbare.
  • Täck botten av en springform med löstagbar kant ca 20 cm i diameter (för 6 port) med bakplåtspapper.
  • Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och ställ kallt.

Fyllning

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj apelsinerna. Riv skalet av den ena. Kläm ur saft tills du har 3 dl sammanlagt.
  • Blanda ost, gräddfil, socker skal och 1 dl apelsinsaft till en jämn smet.
  • Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i de 2 dl apelsinsaft som är kvar.
  • Rör ner gelatinblandningen i smeten och häll den försiktigt över kakbottnen.
  • Ställ kallt i en timme så att den stelnar ordentligt före servering.