Smakrik kycklinggryta som är synnerligen lämplig att frysa in i matlådor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
1kgkycklingbrösti munsbitar
250gchampinjonerskivade
1stgul lökfinhackad
2stvitlöksklyftorkrossade
1burkkrossade tomaterà 400g
5mskvetemjöl
3tskkoriandermalen
2,5tskkryddnejlika
3,5tskkanel
2,5tskchilipulver
5dlbuljongkyckling eller grönsak
rapsoljaså det täcker botten på grytan
Instruktioner
Hacka upp kycklingen, lägg i en skål. Blanda mjölet, koriandern, kanelen, nejlikan och salt och peppar efter smak i en annan skål eller på en tallrik, häll över det på kycklingen och rör runt med en sked så att det fördelas jämt på alla bitar.
Hetta upp oljan, sänk värmen och ha i kycklingen låt puttra i 7–9 min, kycklingen ska ha en ljusbrun eller brun färg.
Ta ur kycklingen med en hålslev och ställ på en tallrik eller i en skål. Ha i champinjoner, gul lök och vitlök låt puttra tills de mjuknar upp.
Ha sedan i de krossade tomaterna, buljongen, och chilipulvret, rör om ordentligt och låt koka upp innan du sänker värmen och har i kycklingen igen.
Rör runt ordentligt lägg på ett lock och sätt timmer på 25-30 min, rör runt med jämna mellanrum.
Rör om och smaka av och krydda med salt och peppar eller koriander om du tycker det behövs.