En härlig, mustig kycklinggryta med mycket smaker utan att vara överdrivet stark. Perfekt i höstrusket, antingen till indiskt basmatiris eller vanligt vitt ris. Den är en bra matlåderätt eftersom kryddorna inte bleknar utan grytan behåller sin smakrikedom även efter återuppvärmning.

Kryddig kycklinggryta
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 kg kycklingbröst i munsbitar
- 250 g champinjoner skivade
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor krossade
- 1 burk krossade tomater à 400g
- 5 msk vetemjöl
- 3 tsk koriander malen
- 2,5 tsk kryddnejlika
- 3,5 tsk kanel
- 2,5 tsk chilipulver
- 5 dl buljong kyckling eller grönsak
- rapsolja så det täcker botten på grytan
Instruktioner
- Hacka upp kycklingen, lägg i en skål. Blanda mjölet, koriandern, kanelen, nejlikan och salt och peppar efter smak i en annan skål eller på en tallrik, häll över det på kycklingen och rör runt med en sked så att det fördelas jämt på alla bitar.
- Hetta upp oljan, sänk värmen och ha i kycklingen låt puttra i 7–9 min, kycklingen ska ha en ljusbrun eller brun färg.
- Ta ur kycklingen med en hålslev och ställ på en tallrik eller i en skål. Ha i champinjoner, gul lök och vitlök låt puttra tills de mjuknar upp.
- Ha sedan i de krossade tomaterna, buljongen, och chilipulvret, rör om ordentligt och låt koka upp innan du sänker värmen och har i kycklingen igen.
- Rör runt ordentligt lägg på ett lock och sätt timmer på 25-30 min, rör runt med jämna mellanrum.
- Rör om och smaka av och krydda med salt och peppar eller koriander om du tycker det behövs.
- Servera rykande het på en bädd av ris.