Smöra och bröa en form, cirka 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°C.
Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i 1,5-2cm långa stavar.
Vispa ägg och socker luftigt, använd gärna matberedare med ballongvisp. Lägg ner smöret och fortsätt vispa.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, mjöl och späd eventuellt med lite vatten, smeten ska vara ganska trögflytande på gränsen till seg.
Använd slickepott och fördela smeten jämt i den smörade och bröade formen.
Fördela rabarbercurd jämt över kakan. Lägg där efter rabarberna i smeten. Avsluta med att pudra över kanel och socker över kakan.
Sätt in kakan långt ner i ugnen och grädda i 60-65 minuter tills kakan är klar. Prova med provsticka så att den är gräddad rakt igenom. Tänk på att formens storlek påverkar gräddningstiden, om du använder en större form kan kakan bli klar tidigare men den blir då inte lika hög. Här får man prova sig fram till vad man tycker bäst om.
Ta ut kakan ur ugnen när den inte längre är fuktig inuti och låt den svalna i formen innan du tar loss den. Den serveras med fördel dagen efter, så att smakerna hinner blomma ut ordentligt. Förvara i lufttätt påse.