Glöm inte att ta fram pastadegen ur kylen en stund i förväg så att den blir lättare att hantera. Kylskåpskall deg är väldigt motsträvig och svårarbetad.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
Raviolifyllning
100gspenatbabyspenat
2mskolivoljaextra virgin
1dlostricotta, färskost
1dlpecorinoost
Tomatsås
0,5stgul lök
2stvitlöksklyftor
4mskolivoljaextra virgin
1dlvitt vin
1burktomaterhela
1kvisttimjanbara bladen
0,5krukabasilikafärsk
Instruktioner
Fyllningen
Fräs spenat i olivolja och smaka av med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda med ricotta och pecorino.
Tomatsåsen
Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg.
Tillsätt vin, tomater, timjan och basilika och låt sjuda utan lock i 10–15 minuter.
Smaka av med salt, socker och svartpeppar.
Ravioli
Kavla ut degen riktigt tunt för hand eller med maskin.
Ta ut runda ravioli med ett mått, eller med ett litet glas.
Klicka på lite fyllning på hälften av de utstansade degbitarna.
Fukta försiktigt med lite vatten runt fyllningen och lägg på andra halvan av raviolin. Tryck ihop kanterna noga, var noga med att inte lämna någon luft kvar i dina ravioli, annars exploderar de i kokvattnet.
Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Servera dem i tomatsåsen och strö över lite riven ost.