Det här är inte den ravioli som du hittar i konserver. Långt därifrån. En riktig ravioli är inte särskilt svår att göra, men det kräver ett visst tålamod och finess. Har du tillgång till ett extra par händer går det smidigare, men det går utmärkt att vara ensam om jobbet också.

Börja med att göra degen enligt receptet för pastadeg. Följ därefter stegen nedan, lätt som en plätt!

Glöm inte att ta fram pastadegen ur kylen en stund i förväg så att den blir lättare att hantera. Kylskåpskall deg är väldigt motsträvig och svårarbetad.

Ravioli con spinaci e ricotta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Raviolifyllning

  • 100 g spenat babyspenat
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 dl ost ricotta, färskost
  • 1 dl pecorino ost

Tomatsås

  • 0,5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk tomater hela
  • 1 kvist timjan bara bladen
  • 0,5 kruka basilika färsk

Instruktioner

Fyllningen

  • Fräs spenat i olivolja och smaka av med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda med ricotta och pecorino.

Tomatsåsen

  • Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg.
  • Tillsätt vin, tomater, timjan och basilika och låt sjuda utan lock i 10–15 minuter.
  • Smaka av med salt, socker och svartpeppar.

Ravioli

  • Kavla ut degen riktigt tunt för hand eller med maskin.
  • Ta ut runda ravioli med ett mått, eller med ett litet glas.
  • Klicka på lite fyllning på hälften av de utstansade degbitarna.
  • Fukta försiktigt med lite vatten runt fyllningen och lägg på andra halvan av raviolin. Tryck ihop kanterna noga, var noga med att inte lämna någon luft kvar i dina ravioli, annars exploderar de i kokvattnet.
  • Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Servera dem i tomatsåsen och strö över lite riven ost.