En krämig kornotto ackompanjerar morotsbiffarna perfekt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4st
Calories: 136kcal
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
3stmorötter
1stgul lök
1stägg
1mskgrönsaksfond
0,5dlströbröd
färska örter
salt och peppar
smöratt steka i
Instruktioner
Riv morötterna och blanda rivet med riven gul lök, ägg, örter, fond och ströbröd. Det ska bli en smet, har du väldigt färska morötter som saftar sig mycket kan du behöva extra ägg och ströbröd för att det ska hålla ihop alls.
Forma biffar av smeten och stek på medelhög värme. Peta inte på biffarna i onödan, låt dem ligga i fred i stekpannan tills det är dags att vända dem. De faller väldigt lätt i sär om man är för pillig.
Servera till kornotto med gröna ärtor, tsatsiki och skivad zucchini.