Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och de passar perfekt till en krämig kornotto med gröna ärtor. Kornotto gör du enklast genom att först koka matkorn enligt förpackningen, därefter tillsätter du lite koncentrerad grönsaksfond och gröna ärtor i matkornet och stänger av plattan. Det är egentligen inte nödvändigt att tillsätta någon ost eftersom korn har så mycket egen smak att det inte behövs fler. Låt smakerna dra ihop en stund medan du förbereder resten, ställ av grytan från värmen bara. Smaka av med salt och peppar innan servering.

En krämig kornotto ackompanjerar morotsbiffarna perfekt.

Morotsbiffar med färska örter

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Kalorier: 136kcal
Portioner 4 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 dl ströbröd
  • färska örter
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  • Riv morötterna och blanda rivet med riven gul lök, ägg, örter, fond och ströbröd. Det ska bli en smet, har du väldigt färska morötter som saftar sig mycket kan du behöva extra ägg och ströbröd för att det ska hålla ihop alls.
  • Forma biffar av smeten och stek på medelhög värme. Peta inte på biffarna i onödan, låt dem ligga i fred i stekpannan tills det är dags att vända dem. De faller väldigt lätt i sär om man är för pillig.
  • Servera till kornotto med gröna ärtor, tsatsiki och skivad zucchini.

Nutrition

Kalorier: 136kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 4g | Fat: 6g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0.4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 74mg | Natrium: 143mg | Kalium: 201mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 154% | Vitamin C: 7% | Kalcium: 4% | Järn: 5%