Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kärleksmums
För att alla älskar choklad?
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
30
bitar
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
Kakan
225
g
smör
2
dl
mjölk
5
st
ägg
4,5
dl
strösocker
1,5
msk
vaniljsocker
1,5
dl
kakao
3
tsk
bakpulver
6
dl
vetemjöl
Glasyren
75
g
smör
0,75
dl
kaffe
starkbryggt
0,5
dl
kakao
5
dl
florsocker
Garnering
1
dl
kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en långpanna.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl med hjälp av en sil.
Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyren
Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Försök hålla fingrarna borta tills kakan svalnat och glasyren stelnat.