Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här kakan som snoddas, mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor? Oavsett vilket så gjorde mellandottern följande recept och det blev så bra att vi bara måste spara det för framtiden! Är man för snabb på kakan innan glasyren stelnat får man slicka choklad från fingrarna hela kvällen, men den är så god att det inte gör så mycket.

För att alla älskar choklad?

Kärleksmums

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 30 bitar
Skriv ut receptet

Ingredienser

Kakan

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyren

  • 75 g smör
  • 0,75 dl kaffe starkbryggt
  • 0,5 dl kakao
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en långpanna.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl med hjälp av en sil.
  • Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Glasyren

  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
  • Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
  • Försök hålla fingrarna borta tills kakan svalnat och glasyren stelnat.
Rulla till toppen