Det är få saker som smakar sommar så mycket som jordgubbar.
Kök: USA
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
Botten
12stdigestivekex
80gsmör
3msksocker
Fyllning
300gfärskostnaturell
1burkkondenserad mjölk
5stägg
250gjordgubbarfärska
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Krossa kexen, blanda med socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
Rensa, skölj och mosa de färska jordgubbarna och blanda den med färskost, kondenserad mjölk och ägg i en bunke. Vispa så att allting blandas ordentligt eller använd stavmixer.
Häll blandningen i formen ovanpå den nu svala bottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter - 60 minuter.
Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.