Bacon- och kycklingpasta

En utvecklad variant av Pasta Alfredo. Allt blir bättre med bacon.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 st kycklingbröst stora
  • 2 pkt bacon à 140g st
  • 2 dl grädde
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1,5 dl ost riven, t ex Västerbottenost

Instruktioner

  • Koka pastan al dente. Tärna kycklingbrösten och klipp baconet i behändiga bitar. Fräs bacon och kyckling tillsammans.
  • När kycklingen är genomstekt häller du på matlagningsgrädde och grädde. Smaka av med fond. Sjud långsamt tills pastan är klar.
  • Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Häll över den rivna osten och såsen med bacon och kyckling. Rör om ordentligt och servera direkt med svartpeppar och färsk persilja på toppen.