Den här rätten började som en Pasta Alfredo, men eftersom jag är svag för bacon började jag förstås ändra i receptet nästan det första jag gjorde och tillsatte saker som inte ingår i en äkta Alfredo. Men principen är fortfarande den samma, det är osten som ska göra såsen tjockare och krämig, inte nån redning. Den svenska motsvarigheten till parmesan, Västerbottenost, fungerar fantastiskt bra här.

En utvecklad variant av Pasta Alfredo. Allt blir bättre med bacon.

Bacon- och kycklingpasta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 st kycklingbröst stora
  • 2 pkt bacon à 140g st
  • 2 dl grädde
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1,5 dl ost riven, t ex Västerbottenost

Instruktioner

  • Koka pastan al dente. Tärna kycklingbrösten och klipp baconet i behändiga bitar. Fräs bacon och kyckling tillsammans.
  • När kycklingen är genomstekt häller du på matlagningsgrädde och grädde. Smaka av med fond. Sjud långsamt tills pastan är klar.
  • Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Häll över den rivna osten och såsen med bacon och kyckling. Rör om ordentligt och servera direkt med svartpeppar och färsk persilja på toppen.