Väldigt god, lite krispig och perfekt till kaffet!
Måltid: Fikabröd
Kök: Japan
Servings: 1sockerkaka
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
5stäggvitor
1dlsocker
1,5dlmjöl
0,5dlvatten
0,5dlmatolja
smör
panko
Instruktioner
Sätt ugnen på 160°C.
Smörj och bröa formen med panko.
Blanda bakpulver och mjöl i en skål.
Blanda olja och vatten i en annan skål.
Vispa äggvitan försiktigt och tillsätt lite socker i taget, ungefär en tredjedel åt gången. Vispa mellan varje äggvita. Fortsätt vispa tills sockret är slut och äggvitan hårdnar och toppar sig.
Rör försiktigt ner vattenblandningen och mjölblandningen i äggvitan, använd gärna slickepott.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter.