Panko är en helt fantastiskt ströbröd, här använder Jennifer det i en sorts sockerkaka jag inte sett förut. Det är antagligen meningen att den ska göras i varmluftsugn, receptet hon använder kommer från en japansk kokbok där resultatet blir en väldigt ljus sockerkaka.

Väldigt god, lite krispig och perfekt till kaffet!

Pankosockerkaka

Måltid: Fikabröd
Kök: Japan
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Portioner 1 sockerkaka
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl matolja
  • smör
  • panko

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Smörj och bröa formen med panko.
  • Blanda bakpulver och mjöl i en skål.
  • Blanda olja och vatten i en annan skål.
  • Vispa äggvitan försiktigt och tillsätt lite socker i taget, ungefär en tredjedel åt gången. Vispa mellan varje äggvita. Fortsätt vispa tills sockret är slut och äggvitan hårdnar och toppar sig.
  • Rör försiktigt ner vattenblandningen och mjölblandningen i äggvitan, använd gärna slickepott.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter.