Panko är en helt fantastiskt ströbröd, här använder Jennifer det i en sorts sockerkaka jag inte sett förut. Det är antagligen meningen att den ska göras i varmluftsugn, receptet hon använder kommer från en japansk kokbok där resultatet blir en väldigt ljus sockerkaka.
Pankosockerkaka
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Portioner 1 sockerkaka
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 5 st äggvitor
- 1 dl socker
- 1,5 dl mjöl
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl matolja
- smör
- panko
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160°C.
- Smörj och bröa formen med panko.
- Blanda bakpulver och mjöl i en skål.
- Blanda olja och vatten i en annan skål.
- Vispa äggvitan försiktigt och tillsätt lite socker i taget, ungefär en tredjedel åt gången. Vispa mellan varje äggvita. Fortsätt vispa tills sockret är slut och äggvitan hårdnar och toppar sig.
- Rör försiktigt ner vattenblandningen och mjölblandningen i äggvitan, använd gärna slickepott.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter.