Kyckling är gott, curry är gott och paj är gott, så varför inte kombinera det?
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Indien, Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
Pajskal
6dlmjöl
1dlvatten
150gsmör
1tsksalt
Fyllning
1kgkycklingbrösti bitar
400gkrossade tomater
2tskcurrypastagrön
4tskcurry
1tsksalt
1tskgurkmeja
1,5tskgul lökhackad
80gbabyspenathackad
Täcke
40ggräslök
4dlcrème fraiche
1tskcurrypastagrön
2tskcurry
0,5stgul lökhackad
Instruktioner
Fyllning
Putsa och hacka kycklingen i bitar. Stek currypastan först i oljan, ha sedan i kyckling krydda och stek tills kycklingen är helt klar. Ha i krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar och krydda mer om du vill.
Ha i spenaten och löken i pannan som kycklingen är i. Låt stå och puttra medan du gör i ordning degen.
Pajdeg
Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.
Täcket
Mät upp ingredienserna och blanda i en skål.
Paj
Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.