Sabinas kycklingcurrypaj

Kyckling är gott, curry är gott och paj är gott, så varför inte kombinera det?
Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion, Indien, Sverige
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 1 timme 15 minuter

Ingredienser

Pajskal

  • 6 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 kg kycklingbröst i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk currypasta grön
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk gul lök hackad
  • 80 g babyspenat hackad

Täcke

  • 40 g gräslök
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 tsk currypasta grön
  • 2 tsk curry
  • 0,5 st gul lök hackad

Instruktioner

Fyllning

  • Putsa och hacka kycklingen i bitar. Stek currypastan först i oljan, ha sedan i kyckling krydda och stek tills kycklingen är helt klar. Ha i krossade tomaterna, smaka av med salt och peppar och krydda mer om du vill.
  • Ha i spenaten och löken i pannan som kycklingen är i. Låt stå och puttra medan du gör i ordning degen.

Pajdeg

  • Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
  • Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.

Täcket

  • Mät upp ingredienserna och blanda i en skål.

Paj

  • Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
  • Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.