Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ramen
Japansk mat ska inte bara smaka gott, det ska serveras fint också.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Japan
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
1
timme
timme
20
minuter
minuter
Ingredienser
Soppa
1
kg
fläskytterfilé
8
dl
vatten
1
burk
bambuskott
1
bunt
sparris
färsk
1,5
tsk
ingefära
färsk, riven
vitpeppar
salt
naruto
kok-buljong
0,5
dl
soja
3
msk
sake
4
dl
vatten
2
msk
socker
Instruktioner
Putsa köttet, salta och peppra. Bryn köttet i en klick smör tills det har färg.
Lägg i purjolök, ingefära, bambu och sparris tillsammans med köttet. Häll på vatten och låt sjuda långsamt i 20 minuter. Detta ska bli soppan.
Ta upp köttet och lägg det i en annan kastrull med en kok-buljong gjord på soja, socker och sake och vatten. Koka köttet ytterligare 15 minuter.
I kastrullen med grönsaker och soppan: Lägg i ramenkryddorna och låt det stå på svag värme.
Skiva köttet i tunna skivor och lägg i folie för att hålla värmen.
Koka nudlarna efter anvisning.
Skär naruto i snygga skivor.
Servera allt i en fin skål: Lägg i nudlarna, häll över soppa och grönsaker, lägg på ett par skivor kött och smycka med naruto.