Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ris à la Malta
Risgrynsgröten som inte går åt till frukost kan man använda till julmiddagens efterrätt.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Danmark
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
40
minuter
minuter
Ingredienser
Antingen
1,5
dl
långkornigt ris
3
dl
vatten
Eller
5
dl
risgrynsgröt
kall
1,5
dl
vispgrädde
Smaksättning 1
2
msk
strösocker
2
tsk
vaniljsocker
Smaksättning 2
4
st
apelsiner
eller motsvarande mängd clementiner
3
msk
strösocker
Instruktioner
Om du kokar eget från grunden kokar du det långkorniga riset i cirka 20 minuter. Spola riset i kallt vatten och låt det rinna av väl.
Du kan också använda kall risgrynsgröt.
Vispa grädden och blanda den med riset eller gröten. Smaksätt med en av smaksättningarna och servera med färsk frukt, bär eller bärsås.