En riktigt juldoftande likör med apelsin och nejlika.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Servings: 5dl
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
250grapelsinfruktkött, skalat och "avvitat"
5dlokryddat brännvin
6kryddnejlikor
1,5dlråsocker
0,5dlvatten
Instruktioner
Börja med att riva skalet av två apelsiner och ha ner skalet i en rengjord burk. Se till att få med så lite av det vita på skalet som möjligt, helst inget alls, för att undvika beska.
Dela apelsinerna i klyftor och ta bort så mycket som möjligt at det vita, återigen för att undvika onödig beska. Lägg ner apelsinklyftorna i burken tillsammans med apelsinskalen och häll över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 4-6 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Sila blandningen till en glasskål.
Koka en sockerlag med vatten och. Rör ner sockerlagen i den silade apelsin-/alkoholblandningen och häll upp på flaskor. Släpp ner nejlikorna i flaskorna och förslut dem ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4-6 veckor före servering.