Mer bärnstensfärgat än gult, men det råder ingen tvekan om att det är banan.
Måltid: Dryck
Kök: Sverige
Servings: 6dl
Total tillagningstid 8 minuterminuter
Ingredienser
250grbananSkalad vikt
5dlokryddat brännvin
0,5vaniljstång
2dlljus sirap
Instruktioner
Skala och skiva bananerna, och lägg bananbitarna i en rengjord glasburk och häll över alkoholen.
Förslut burken och låt burken stå i 2-3 veckor, men glöm inte att skaka den då och då.
Dela vaniljstången, öppna burken och lägg ner vaniljstången. Förslut burken igen låt den stå i ytterligare 2-3 veckor. Glöm inte att skaka den.
Sila blandningen till en glasskål. Du kan eventuellt behöva sila mer än en gång för att få bort så mycket som möjligt av fruktköttet, som vi det här laget närmast liknar någon sorts trådig gel. Rör ner sirapen i vätskan.
Plocka upp vaniljstången som användes vid beredningen, och stoppa ner den i flaskan där du tänker hälla upp likören. Om du tänkte använda fler än en flaska - dela vaniljstången och ha ner en bit i varje flaska. Häll sedan upp på flaskor och förslut ordentligt.
Låt flaskorna stå mörkt i minst 4 veckor före servering.