Indisk ananaskyckling
Enkelt att göra, och väldigt god. Ananas och curry passar väldigt bra ihop.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 35 minuter
- 500 g kycklingbröst
- 250 g ananas
- 2,5 dl kokosmjölk
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk ingefära, riven
- 0,5 msk garam masala
- 2 msk soja
Strimla kycklingen i bitar (cirka 1x3 centimeter) och lägg i en skål. Blanda bitarna med en matsked maizena och salt och svartpeppar efter tycke och smak.
Lägg kycklingen i din Actifry tillsammans med oljan och sätt den på 6 minuter.
Om du använder konserverade ananasbitar, häll av juicen men spara den.
Om du däremot använder färsk ananas, vilket blir godare, skala ananasen, skär bort stocken i mitten och skär köttet i små bitar.
Blanda kryddorna med ananasbitar och soja i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Om du har juice från konserverad ananas, häll ner två matskedar ananasjuice också. Låt marinera i cirka 6 minuter.
Blanda en matsked maizena i kokosmjölken och häll ner i din Actifry.
Sätt din Actifry på 12 minuter, möjligen något längre för större kycklingbitar. Dela några av de större bitarna för att kontrollera att den är klar.