Indisk ananaskyckling

Enkelt att göra, och väldigt god. Ananas och curry passar väldigt bra ihop.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 35 minuter

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst
  • 250 g ananas
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 0,5 msk garam masala
  • 2 msk soja

Instruktioner

  • Strimla kycklingen i bitar (cirka 1x3 centimeter) och lägg i en skål. Blanda bitarna med en matsked maizena och salt och svartpeppar efter tycke och smak.
  • Lägg kycklingen i din Actifry tillsammans med oljan och sätt den på 6 minuter.
  • Om du använder konserverade ananasbitar, häll av juicen men spara den. Om du däremot använder färsk ananas, vilket blir godare, skala ananasen, skär bort stocken i mitten och skär köttet i små bitar.
  • Blanda kryddorna med ananasbitar och soja i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Om du har juice från konserverad ananas, häll ner två matskedar ananasjuice också. Låt marinera i cirka 6 minuter.
  • Blanda en matsked maizena i kokosmjölken och häll ner i din Actifry.
  • Sätt din Actifry på 12 minuter, möjligen något längre för större kycklingbitar. Dela några av de större bitarna för att kontrollera att den är klar.